ایمپلنت دندان چیست؟

در حالی که گزینه های زیادی برای جایگزینی دندان وجود دارد،  اما ایمپلنت دندان یکی از موثرترین راه ها برای جایگزینی دندان از دست رفته و در نتیجه بازگرداندن لبخند است. بزرگترین مزیت این روش این است که ایمپلنت هیچ تفاوتی با سایر دندان های طبیعی نداشته و از سلامت دهان و دندان بیمار برای سال های آینده حمایت می کند.از دست دادن دندان ها می تواند باعث شود افراد نسبت به ظاهر خود احساس خودآگاهی داشته باشند. این احساسات مخصوصا زمانی که فرد در حال غذا خوردن، صحبت کردن و لبخند زدن است آشکار می شود. علاوه بر این، از دست دادن و کشیدن دندان می تواند منجر به مشکلات سلامت دهان و دندان در آینده شود.نیاز به دندان های جایگزین بیشتر از آن چیزی که فکر می کنید، اهمیت دارد.افراد به دلایل زیادی از جمله پوسیدگی دندان، آسیب، عفونت و غیره دندان های طبیعی خود را از دست می دهند. پس این بسیار طبیعی است که بیماران در هنگام از دست دادن دندان یا نیاز به برداشتن دندان نسبت به لبخند خود احساس ناامنی کنند.خوشبختانه، درمان با ایمپلنت می تواند به بیماران لبخندی زیبا، سالم و عملکردی ارائه دهد که طبیعی به نظر می رسد. ایمپلنت دندان با جراحی در دهان بیمار قرار می گیرد تا جایگزین دندان از دست رفته شود. آن همچنین از مواد تیتانیوم و سرامیک، که بسیار قوی و با دوام هستند، طراحی شده است. این گزینه به طور موثر با استخوان برای حمایت از روکش ها، پل ها یا پروتزهای متکی ترکیب می شود. در ادامه مطلب، هر آنچه را که لازم است در مورد این گزینه فوق العاده توضیح خواهیم داد.

دندانپزشکی ولنجک

همانطور که می دانیم، دندان های از دست رفته، بد شکل یا به شدت آسیب دیده می تواند منبع نا امیدی برای بسیاری از افراد باشد. این ظاهر ناخوشایند در لبخند شما نه تنها می تواند بر ظاهر و احساس شما تأثیر بگذارد، بلکه می تواند سلامت کلی دهان را نیز تحت تاثیر قرار دهد.در حالی که چندین گزینه برای مقابله با دندان های از دست رفته یا مشکل دار وجود دارد، یکی از مواردی که به طور فزاینده ای محبوب شده، ایمپلنت دندان می باشد. برخلاف پروتز، این روش، یک راه حل دائمی برای جایگزینی دندان است.در حالی که انجام این فرآیند می تواند بیشتر از پروتزهای استاندارد زمان بر باشد، اما مزایای زیادی برای بیماران دارد.ایمپلنت دندان در حقیقت یک ریشه مصنوعی به شکل پیچ از جنس تیتانیوم است که به جای ریشه دندان طبیعی در استخوان فک کاشته می شود. همانطور که دندان طبیعی روی ریشه سوار شده است، یک یا چند دندان پروتزی یا تاج دندانی ساخته شده در لابراتوار نیز روی ایمپلنت هایی که نقش پایه را برای آنها دارد؛ سوار می شوند.ایمپلنت دندان یکی از روش های مفید برای جایگزینی دندان‌های از دست رفته انسان است. جایگزینی که بیشترین شباهت را به دندان‌های اصلی داشته و دقیقا همان نقشی را ایفا می کند که دندان‌های اصلی در بدن دارند.تا چندین سال گذشته، افرادی که دندان های اصلی خود را به هر دلیلی از دست می داند بسیار نا امید و مایوس می شدند. خالی ماندن دهان از دندان خطرات زیادی را برای سلامتی انسان خواهد داشت. اما با بروز علم و فناوری جدیدی به نام ایمپلنت دندان، دیگر فردی باقی نخواهد ماند تا با از دست دادن دندان های اصلی، خود را سرزنش کند.

چرا ایمپلنت دندان؟

وقتی کسی می گوید “ایمپلنت”، ذهن بسیاری از مردم تقریبا به سمت “جراحی” پیش می رود و این ارتباط درستی است که باید ایجاد کرد. تنها مشکل این است که مردم کلمه “جراحی” را با “درد” مرتبط می‌کنند. حقیقت این است که ایمپلنت دندان اغلب کمتر از کشیدن دندان درد دارند. به علاوه آنها مزایای زیادی را ارائه می دهند.آنها نمی لغزند یا جابجا نمی شوند. با ایمپلنت دندان، هیچ موقعیت شرم آور احتمالی برای شما وجود ندارد. اما واقعا در مورد پروتزهای متحرک نمی توانید همین را بگویید. آنها همچنین به راحتی تمیز می شوند. لازم نیست آنها را در شب بیرون بیاورید. حتی می توانید آنها را مانند دندان های طبیعی خود تمیز کنید.

مزیت دیگری که بای به آن فکر کنید این است که چگونه ایمپلنت ها از یکپارچگی ساختار دهان شما محافظت می کنند. این گزینه برای حمایت به دندان های دیگری نیاز ندارد و همچنین از جابجایی دندان های مجاور جلوگیری می کند.این موارد، آنها را به یک راه حل زیبایی ایده آل در صورت از دست دادن دندان تبدیل می کند. همچنین لازم نیست نگران مسائل جویدن و صحبت کردن باشید. ایمپلنت دندان تقریباً به خوبی دندان های طبیعی شما کار می کنند.

مروری بر ایمپلنت دندان

خالی از لطف نیست که در ابتدا تا حدی با تاریخچه ایمپلنت دندان اشنا شوید و بدانید که اصلا این روش از چه زمانی در کلینیک های دندان پزشکی مورد استفاده قرار گرفت و مبدا شکل گیری آن کدام سرزمین بوده است. نسخه اولیه ایمپلنت دندان را می توان به حدود 2 هزار سال قبل ارتباط داد. نسخه های اولیه این گزینه ابتدا در چین باستان مورد استفاده قرار گرفتند. هر چند در آن زمان، ایمپلنت دندان نقش و مفهوم امروزی را نداشت. نخستین در چین باستان از میخچه های درست شده از بامبو به عنوان جایگزینی برای دندان های اصلی استفاده می کردند.سپس در قرن هجدهم میلادی بود تعدادی از پژوهشگران شروع به انجام آزمایشاتی مختلف برای ساخت ایمپلنت های دندانی کردند. آنها ابتدا کار خود را با استفاده از طلا و آلیاژ آغاز کردند، اما نتوانستند در این آزمایش چندان نتیجه مطلوبی بگیرند.حتی در سال 1886 میلادی، یک پزشک چندین آزمایش را بر روی یک تاج چینی سوار شده بر روی یک دیسک پلاتینی انجام داد و آن را به عنوان یک جایگزین برای دندان های اصلی استفاده کرد اما در این عمل نیز نتوانست موفقیتی حاصل کند.در سال 1952 میلادی یک جراح سوئدی که چندین سال مشغول تحقیق برای جایگزینی دندان های اصلی بود متوجه خواص مورد نیاز به جهت جوش خوردن موفقیت آمیز ایمپلنت های دندان شد و توانست اولین عمل کاشت ایمپلنت دندان را انجام دهد. بنابراین باید جراح سوئدی( برین مارک) را اولین فردی معرفی کرد که توانست بعد از سال ها تحقیق و فعالیت، اولین کاشت ایمپلنت دندان را انجام دهد. ایمپلنت دندان که امروزه در کلینیک های دندان پزشکی مورد استفاده و اجرا قرار می گیرد، تماما مدیون زحمات و تحقیقات 30 ساله برین مارک می باشد.

کامپوزیت دندان ولنجک

آشنایی با ایمپلنت دندان

همان طور که در ابتدای مطلب به آن اشاره کردیم، ایمپلنت دندان بهترین جایگزین برای دندان های طبیعی است. ایمپلنت دندان در واقع یک ریشه مصنوعی است که به شکل پیچ در درون استخوان فک قرار می گیرد. این پیچ که از جنس تیتانیوم بوده و در واقع نقش ریشه دندان های اصلی را در ایمپلنت دندان ایفا می کند.به همان صورت که دندان های اصلی ما بر روی ریشه خود سوار شده اند، یک یا چند دندانی که با تاج دندان ساخته شده اند در لابراتور نیز بر روی ایمپلنت هایی که نقش پایه را دارند قرار خواهد گرفت. ایمپلنت دندان باعث می شود شما دیگر نگرانی برای دندان های از دست رفته خود نداشته باشید. این خدمات دندان پزشکی امروزه به یک روش محبوب و بسیار کارآمد تبدیل شده است. افرادی که به هر دلیلی یک یا چند دندان اصلی خود را از دست می دهند به راحتی می توانند با اجرای ایمپلنت دندان، مشابه ترین گزینه را به دندان های اصلی برای خود بازگردانند. ایمپلنت دندان نه تنها از نظر کارایی بیشترین شباهت را به دندان های اصلی انسان دارد بلکه از نظر زیبایی نیز به همان اندازه دندان های اصلی، نقش آفرین است. اجرای ایمپلنت دندان باعث می شود، زیبایی صورت شما به شما بازگردد و از لبخند زدن احساس رضایت و خرسندی داشته باشید.

معروف ترین برند های ایمپلنت دندان

برای کاشت ایمپلنت دندان باید به برند ایمپلنت نیز توجه کنید. هر چه برند انتخاب شده شما معروف تر و مشهور تر باشد، طبیعتا قیمت آن نیز بالاتر است زیرا کیفیت آن ها به مشابه نمونه های دیگر به شکل قابل توجهی بهتر است. به طور معمول، با کیفیت ترین و مهم ترین شرکت های تولید کننده ایمپلنت دندان عبارتند از: Straumann Danaher BioHorizons Astra Tech Zimmer Biomet

 

معرفی انواع ایمپلنت دندان

برای کاشت ایمپلنت دندان بهتر است انواع ایمپلنت را بشناسید. 5 نوع ایمپلنت وجود دارد. ایمپلنت دندان سنتی یا استاندارد، اوردنچر، مینی ایمپلنت، All on 4 و ایمپلنت دیجیتال یا ایمپلنت فوری انواع ایمپلنت دندان می باشند. هر یک از این موارد ذکر شده، ویژگی های خاصی دارند.برای مثال اوردنچر بر پایه ایمپلنت نیز تقریبا همان ساختاری را دارد که دندان های مصنوعی سنتی دارند. البته با این تفاوت که پروتز دندانی به جای اینکه بر روی لثه قرار بگیرد، بر روی پایه ایمپلنت سوار خواهد شد. یا حتی مینی ایمپلنت که از یک پایه تیتانیومی که درون استخوان فک کاشته می شود تشکیل شده.انتهای آن یک گوی کوچک و سک سوکت همراه با حلقه پلاستیکی قرار می گیرد و وظیفه چسباندن دندان بر پایه را بر عهده خواهد داشت. این را نیز ذکر کنیم، به جهت اینکه تمامی مراحل مینی ایمپلنت در یک روز انجام می شود به آن ایمپلنت دندان یک روزه نیز گفته می شود. بنابر این باید بدانید که انتخاب نوع ایمپلنت دندان بسیار مهم است و شما باید با استفاده از نظر دندان پزشک، در بین انواع ایمپلنت دندان، یک مورد را انتخاب کنید.

ترمیم دندان شکسته شده

مزایای ایمپلنت دندان

وقتی صحبت از می شود، گزینه های مختلفی پیش روی شماست. با این حال، یکی از گزینه هایی که برای جایگزینی دندان های از دست رفته یا آسیب دیده مطرح می گردد، ایمپلنت دندان است. ایمپلنت دندان مزایایی را ارائه می دهند که سایر گزینه های جایگزینی دندان، مانند پروتز یا بریج، از آن برخوردار نیستند.

مانع از دست دادن استخوان می شود

هنگامی که دندانی از دست می دهید، تمایل به از دست دادن توده استخوانی در فک نیز وجود دارد. استخوان فک شما برای حفظ ساختار خود به نوعی تحریک نیاز دارد و این تحریک هنگام اتصال دندان ‌هایتان ایجاد می شود. ایمپلنت دندان تنها گزینه جایگزینی دندان است که جایگزین آن تحریک استخوان فک را به همراه داشته و به جلوگیری از تحلیل استخوان کمک می کند.

با دندان های طبیعی شما مطابقت دارد

ایمپلنت دندان در اشکال و اندازه های بسیار متنوعی وجود دارند. دندانپزشک با همکاری شما گزینه هایی را طراحی می نماید که با رنگ دندان های اطراف شما مطابقت داشته و کاملاً در شکاف قرار می گیرند. بهتر است اینگونه بگوییم که ظاهر آنها به حدی طبیعی است که هیچ کس جز شما و دندانپزشکتان نمی داند کدام دندان ایمپلنت است.

بازیابی نیروی بایت

از آنجایی که ایمپلنت‌های دندانی با یک پایه تیتانیومی که جایگزین ریشه دندان می‌شود، به فک شما متصل می‌شوند، به شما این امکان را می‌دهند که با همان نیرویی که می‌توانید با دندان‌های طبیعی خود استفاده کنید، از بایت نیز استفاده نمایید. سایر گزینه های جایگزینی دندان تقریباً به اندازه نیروی بایت شما را بازیابی نمی کنند زیرا روی لثه قرار گرفته و در جای خود ثابت نیستند.

از تغییر شکل صورت شما جلوگیری می کند

احتمالا می دانید که دندان های شما به حمایت از ساختار صورت کمک می کنند. زمانی که دندان ‌هایتان را از دست می‌دهید، تکیه‌گاه را از دست داده، و آن در نهایت باعث می‌شود صورتتان تغییر شکل داده و شما را مسن ‌تر نشان دهد. در مقابل، ایمپلنت دندان مانند دندان های طبیعی از صورت شما پشتیبانی کرده و از تغییر شکل آن جلوگیری می کنند.

گفتار طبیعی را بهبود می بخشند

برخی از گزینه های جایگزینی دندان، مانند دندان مصنوعی، می توانند بر توانایی شما در تلفظ صحیح کلمات تأثیر بگذارند. از دست دادن دندان ها نیز می تواند گفتار شما را تغییر دهد. از آنجایی که عملکرد ایمپلنت دندان مانند دندان ‌های طبیعی شما بوده و در همان راستا عمل می‌کنند، شما را قادر می‌سازند به راحتی و به طور طبیعی صحبت کنید.

حفره و پوسیدگی ایجاد نمی شود

دندان‌های مصنوعی هنوز نیاز به مراقبت دارند تا از تجمع باکتری در دهان و ایجاد عفونت جلوگیری شود، اما موادی که ایمپلنت ‌های دندانی از آن ساخته شده‌اند، نمی‌توانند پوسیدگی داشته باشند. پس با مراقبت و رعایت صحیح بهداشت دهان و دندان، هرگز نگران ایجاد حفره در ایمپلنت دندان خود نخواهید بود.

مراقبت آسان از ایمپلنت دندان

مراقبت از ایمپلنت دندان بسیار آسان است. مثل همیشه مسواک زده و نخ دندان بکشید. شما برای این گزینه، نیازی به خرید محصولات خاصی برای تمیز کردن یا مراقبت از آنها ندارید. تنها کافی است که مسواک بزنید و نخ دندان بکشید، درست همانطور که از دندان های طبیعی خود مراقبت می نمایید.

ایمپلنت دندان جابجا نمی شوند

بیمارانی که دارای پروتز مصنوعی هستند، گاهی اوقات نسبت به صحبت کردن، خندیدن یا غذا خوردن در جمع احساس خودآگاهی می کنند، زیرا دندان مصنوعی می تواند به وضوح در داخل دهان شما جابجا شود یا بلغزد. اما ایمپلنت در جای خود محکم شده و هرگز شما را شرمنده نمی کند.

از دندان های مجاور پشتیبانی می کند

شکافی که در دهان شما به دلیل از دست دادن دندان ایجاد می‌شود، می‌تواند باعث شود که دندان‌های دو طرف موقعیت خود را تغییر داده و منجر به ناهماهنگی شوند. ایمپلنت دندان این شکاف را پر می کنند و به شما این امکان را می دهند که لبخندی صاف و یکنواخت داشته باشید.

  راه حلی دائمی برای از دست دادن دندان

سایر گزینه های جایگزینی دندان نیاز به تعمیر یا تعویض دوره ای دارند، اما ایمپلنت دندان طوری طراحی شده اند که تا آخر عمر شما دوام می آورند.

غذا خوردن راحت تر می شود

غذا خوردن با دندان های مصنوعی می تواند دشوار باشد. در واقع، شما نمی توانید به خوبی مواد غذایی را بجوید. اما در مقابل، ایمپلنت دندان مانند دندان های طبیعی شما عمل کرده و به شما این امکان را می دهند که غذاهای مورد علاقه خود را با اطمینان و بدون هیچ مشکلی بخورید.

بهبود عزت نفس

 ایمپلنت دندان می توانند لبخند را به شما برگردانده و به شما کمک کنند تا احساس بهتری نسبت به خودتان داشته باشید

مراحل انجام کاشت دندان

در ادامه، جزئیاتی را در مورد آنچه که بیماران در طی فرآیند کاشت دندان انتظار دارند بدانند، توضیح خواهیم داد.

ارزیابی اولیه

فرآیند ایمپلنت دندان با ارزیابی اولیه و به منظور درک چگونگی درمان مورد نیاز شروع می شود. این احتمالاً شامل اشعه ایکس برای ارزیابی وضعیت دندان ‌های شما بوده و به دندانپزشک شما اجازه می‌دهد گزینه ای ایده آل و مطابق با دندان‌های طبیعی شما ایجاد کند.

در مرحله بعد، استخوان فک شما برای اطمینان از بی خطر بودن جایگزینی دندان های فعلی با ایمپلنت های جدید ارزیابی می شود. این وضعیت ممکن است بسته به وضعیت استخوان فک و تعداد ایمپلنت مورد نیاز شما بیشتر طول بکشد. در موارد پیچیده تر، ممکن است به جراح فک و صورت یا پریودنتیست ارجاع داده شوید.

دندانپزشک همچنین شرایط پزشکی شما را با دقت ارزیابی می نماید زیرا این وضعیت ممکن است روند درمان را به خطر بیندازد. به عنوان مثال، اگر از یک بیماری قلبی یا ریوی رنج می برید یا در حال مصرف دارو هستید، باید قبل از شروع درمان، این موارد را به دندانپزشک خود اطلاع دهید. این برای اطمینان از اینکه دندانپزشک شما می تواند آنتی بیوتیک مناسب را برای جلوگیری از عفونت تجویز کند، انجام می شود. شما می توانید هر گونه سوال یا ابهامی که در مورد ایمپلنت دندان دارید، از دندانپزشک خود بپرسید.

روش کاشت دندان

روش ‌های کاشت دندان اغلب به صورت مرحله ‌ای انجام می ‌شوند و برای اطمینان از بهبودی استخوان فک قبل از انجام کارهای بیشتر، نیاز به بازدیدهای بیشتری دارید. به طور معمول، این روش با برداشتن دندان آسیب دیده آغاز می شود، و پس از آن ارزیابی استخوان فک برای اطمینان از ایمن بودن آن انجام می شود (این ممکن است شامل پیوند استخوان جزئی باشد). هنگامی که استخوان فک شما بهبود یافت، ایمپلنت جدید در لثه شما قرار می گیرد.

سپس فک قبل از قرار دادن اباتمنت (این همان پیچی است که در ایمپلنت شما قرار می گیرد) به زمان نیاز دارد تا بهبود یابد. زمانی که این ایمپلنت قرار داده شد، ایمپلنت را می توان با خیال راحت در خط لثه قرار داد.

به خاطر داشته باشید که این یک روند سریع نبوده و شما می توانید انتظار داشته باشید که در طی چند ماه و چندین بار به دندانپزشک خود مراجعه کنید تا از بهبود ایمن و کامل اطمینان حاصل کنید.

جراحی ایمپلنت دندان و پیوند استخوان

در برخی موارد، استخوان فک شما ممکن است به اندازه ای قوی نباشد که بتواند ایمپلنت جدید شما را تحمل کند. فک شما هنگام جویدن فشار و نیروی زیادی وارد می کند و با اضافه شدن یک ایمپلنت جدید، باید به اندازه کافی محکم باشد تا ایمپلنت در جای خود باقی مانده و شما بتوانید به طور معمولی غذا بخورید.

اگر دندانپزشک متوجه شود که استخوان فک شما خیلی ضعیف است، ممکن است با پیوند استخوان اضافی بخواهد اطمینان حاصل نماید که ایمپلنت به اندازه کافی قوی بوده و می تواند از ایمپلنت جدید پشتیبانی کند.

این فرآیند به عنوان پیوند استخوان شناخته می شود و شامل انتقال بخشی کوچک از استخوان (معمولاً از بخشی از فک شما که تحت عمل جراحی قرار نمی گیرد) به پایه فک است. پیوند استخوان می تواند از قسمت دیگری از بدن شما انجام گیرد، اما این به تشخیص دندانپزشک شما بستگی دارد.

بسته به وضعیت استخوان فک شما، یا باید ابتدا منتظر بمانید تا استخوان خود بهبود یابد یا اینکه بافت استخوانی جدید همزمان با ایمپلنت شما اضافه شود. پس از کاشت ایمپلنت و شروع روند بهبودی، دندانپزشک یک پروتز موقت را برای حفظ ظاهر یک دندان کامل نصب می کند. این یک ایمپلنت متحرک است و ضروری است که آن را مرتباً تمیز کنید.

در طول فرآیند بهبودی، استخوان شما شروع به تطبیق با ایمپلنت کرده و در نهایت آن را به خط لثه طبیعی تبدیل می کند. این یک روند آهسته و پیوسته بوده و ممکن است تا نه ماه برای بهبودی کامل طول بکشد. این فرآیند به عنوان osseointegration نیز شناخته می شود.

قرار دادن تکیه گاه یا اباتمنت

قرار دادن اباتمنت پس از بهبودی فک شما از پیوند استخوان انجام می شود. اباتمنت پیچی است که در ایمپلنت دندان جدید شما قرار می گیرد و به محکم شدن آن روی استخوان فک شما کمک می کند. این بخش از روش نسبتاً سریع بوده و شامل باز کردن ناحیه اطراف لثه و چسباندن اباتمنت است. سپس بافت لثه شما در اطراف اباتمنت بسته می‌شود.

روند اباتمنت نسبتاً سریع است و احتمالاً تحت بی‌حسی موضعی قرار می‌گیرید و می‌توانید انتظار بهبودی را در حدود دو هفته داشته باشید.

انتخاب دندان جدید

پس از اینکه لثه ‌های شما پس از قرار دادن اباتمنت بهبود می یابند، شما آماده برداشتن قالب نهایی خواهید بود. این قالب ‌ها به ساخت دندان ‌ها یا تاج‌ های مصنوعی جدید برای تکمیل ایمپلنت دندان کمک می ‌کنند. در اینجا با دو گزینه روبرو خواهید بود: ایمپلنت متحرک یا پروتز ثابت.

انتخاب ایمپلنت متحرک توسط برخی از بیماران ترجیح داده می شود زیرا این امر باعث می شود ایمپلنت به راحتی تمیز شده و در صورت لزوم برداشته شود. همچنین برای بسیاری از بیماران گزینه مقرون به صرفه تری است.

ایمپلنت های ثابت، همانطور که از نامشان پیداست، به طور ایمن روی اباتمنت شما نصب می شوند و قابل جابجایی نیستند. اگر نیاز به برداشتن چندین دندان و جایگزینی با روکش دندان ثابت دارید، این کار کاملا قابل قبول است، اما هزینه بالاتری خواهد داشت.

بعد از جراحی

بعد از عمل و به طور کلی پس از هر مرحله از جراحی می توانید انتظار یک ناراحتی جزئی را داشته باشید. این کاملا طبیعی است اما درد را می توان با داروهای بدون نسخه و مسکن ها کاهش داد.

در زیر برخی از عوارض جانبی مورد انتظار از انجام عمل ایمپلنت دندان آورده شده است:

  • تورم صورت و لثه
  • کبودی فک
  • ناراحتی اطراف ناحیه عمل شده
  • خونریزی جزئی (این به مرور زمان از بین خواهد رفت)

اگرچه این عوارض جانبی قابل انتظار است، اما در صورت تداوم یا بدتر شدن آنها طی چند روز، حتماً در اسرع وقت با دندانپزشک خود تماس بگیرید.

مراقبت های بعد از جراحی ایمپلنت دندانپزشک

آیا می دانید که چگونه از ایمپلنت دندانی خود مراقبت کنید؟

تمیز نگه داشتن دهان و ایمپلنت دندان

یک جراحی دهان موفق تا حد زیادی به تمیز نگه داشتن دهان بستگی دارد.همچنین باید از عصر جراحی شروع به تمیز کردن دندان های دیگر خود به طور معمول با مسواک کنید. در چند روز اول از مسواک زدن محل جراحی خودداری کنید، اما پس از رفع حساسیت، شروع به تمیز کردن دقیق این ناحیه با مسواک نمایید.

شستن دهان با آب گرم و نمک (یک فنجان آب گرم با یک قاشق چایخوری نمک) برای بهبودی در هفته اول بسیار مفید است. البته اطمینان حاصل کنید که این محلول زیاد داغ نباشد و بدتر به دهان شما آسیب وارد کند.

سعی کنید تا جایی که ممکن است از غذا خوردن در ناحیه جراحی دوری نمایید. همچنین دهان خود را پس از غذا خوردن بشویید و آن ناحیه را تمیز نگه دارید. به شما توصیه می شود تا زمانی که زخم خوب نشده است سیگار نکشید، زیرا این امر به شدت روند بهبودی را مختل می سازد.

پس از درمان ایمپلنت از چه چیزهایی باید اجتناب کنیم؟

در این مدت مراقب باشید که فقط نوشیدنی های سرد بخورید و تا زمانی که بی حس کننده موضعی از بین نرود، غذا نخورید. در روز اول از نوشیدنی ‌ها یا غذای گرم خودداری کرده و مایعات را روی آن ناحیه نریزید. سعی کنید زبان یا انگشتان خود را بر روی ناحیه مورد نظر نکشید. همچنین در 48 ساعت اول ورزش های شدید انجام ندهید (مثلاً دویدن یا رفتن باشگاه).

آیا تورم یا کبودی در اطراف ایمپلنت وجود خواهد داشت؟

ممکن است پس از درمان مقداری تورم و یا کبودی داشته باشد. این معمولاً دو تا سه روز بعد به اوج خود می رسد. البته این اتفاق کاملا طبیعی بوده و هر دو علائم پس از چند روز فروکش می کنند. تورم را می توان با یخ) که در یک حوله پیچیده شده، کاهش داد. یخ را هر بار و حداکثر ده دقیقه با بیست دقیقه استراحت روی ناحیه گونه نگه دارید. بعد از بیست و چهار ساعت گرمای ملایم می تواند مفیدتر باشد.

آیا بعد از عمل ایمپلنت دندان درد وجود خواهد داشت؟

درد نباید مشکل بزرگی باشد. اگرچه ممکن است چند روز پس از هر عمل جراحی در دهانتان درد داشته باشید، اما می‌توان این مشکل را به راحتی با مسکن‌های ساده کنترل کرد. شما باید این داروها را به طور منظم و در حداکثر دوز اعلام شده برای دو روز اول پس از جراحی مصرف نمایید.شما می توانید اولین دوز خود را قبل از از بین رفتن کامل بی حس کننده موضعی مصرف کنید.اگر بعد از چند روز افزایش درد و تورم را تجربه کردید، باید در اسرع وقت به مرکز ایمپلنت مراجعه کرده و مطمئن شوید که عفونتی در دهان شما وجود ندارد.

کامپوزیت دندان ولنجک
ترمیم دندان شکسته شده

آشنایی با عوارض ایمپلنت دندان و اقداماتی که در صورت بروز آنها باید انجام داد

انواع روکش سرامیکی و زیرکونیا و لمینت دندان

روش‌های کاشت دندان هر روز توسط هزاران دندانپزشک در سراسر دنیا و بدون هیچ عوارضی انجام می‌شود، اما ممکن است که این فرآیند با بروز عوارضی نیز همراه باشد

در زیر برخی از عوامل اصلی که باید در طول برنامه درمانی بهبودی خود به آنها توجه کنید ذکر خواهیم کرد:

از مصرف محصولات تنباکو خودداری کنید. این کار را به هر قیمتی که شده، رعایت نمایید. سیگار به شدت به سلامت عمومی شما آسیب رسانده و می تواند به شدت روند بهبودی شما را مختل و حتی باعث عفونت شود.

مطمئن شوید که دو بار در روز مسواک بزنید و نخ دندان بکشید (از مسواک نرم استفاده کنید).

هر شش ماه یک بار به دندانپزشک خود مراجعه کنید تا مطمئن شوید که سلامت دهان و دندان خود را حفظ می کنید.

رژیم غذایی سالم داشته باشید و از نوشیدنی های گازدار و غذاهای شیرین دوری کنید.

آشنایی با عوارض ایمپلنت دندان و اقداماتی که در صورت بروز آنها باید انجام داد

انجام ایمپلنت دندان برای چه افرادی ممنوع است؟

در نظر داشته باشید که هر فردی نمی تواند تحت هر شرایطی اقدام به کاشت ایمپلنت دندان کند. افرادی که دارای شرایط خاص هستند، کاشت دندان برایشان ممنوع است. تا زمانی که مشکل این دسته افراد بر طرف نشده بهتر است از این کار خودداری کنند.

این افراد شامل: دیابت کنترل نشده سکته قلبی کشیدن سیگار و قلیان مصرف طولانی مدت بیس فسفونات پوکی استخوان بارداری ضربان قلب نامنظم و غیر قابل کنترل شیمی درمانی و پرتودرمانی

کاندید مناسب ایمپلنت دندان

کاندیدای ایده آل برای ایمپلنت دندان کسانی هستند که لثه و تراکم استخوان خوبی دارند. فراموش نکنید که ایمپلنت دندان با لثه های موجود در دهان ترکیب می شوند.

فردی که بیماری لثه دارد ممکن است دچار عفونت شود. و این باعث بی ارزش شدن این گزینه می شود.

در مورد تراکم استخوان، باید در نظر بگیرید که چه چیزی از ایمپلنت پشتیبانی می کند. بدون مقدار کافی استخوان، استخوان فک شما چگونه ایمپلنت را می پذیرد؟

سایر عواملی که می تواند شما را از این روش حذف کند، سلامت شما است. آیا شرایطی مانند دیابت یا لوسمی دارید که بر توانایی بدن شما برای بهبودی تأثیر می گذارد؟ آیا از داروهایی استفاده می کنید (مثلاً داروهای بیس فسفونات) که می تواند عوارض ایجاد کند؟

بهترین کار، صحبت با دندانپزشک است تا بدانید که آیا کاندید مناسبی برای ایمپلنت هستید یا خیر.

علائم رد ایمپلنت دندان

در موارد نادر، ممکن است دهان شما با ایمپلنت جدیدتان سازگاری نداشته و ممکن است برای رفع  این مشکل نیاز به یک روش ترمیمی دیگر داشته باشید. اگر هر یک از علائم زیر را تجربه می کنید، ممکن است نشانه ای از رد ایمپلنت توسط بدن شما باشد:

  • افزایش درد در محل ایمپلنت
  • تورمی که پس از چند روز کاهش نمی یابد
  • تب یا درجه حرارت بالا و لرز.

اگر هر یک از این علائم را تجربه می کنید یا ناراحتی جدی دارید، لطفا با دندانپزشک خود تماس بگیرید زیرا ممکن است از عفونت رنج ببرید.

درصد موفقیت ایمپلنت دندان دندان چقدر است؟

میزان موفقیت ایمپلنت دندان بسته به محل قرارگیری ایمپلنت در فک متفاوت است، اما به طور کلی، ایمپلنت دندان تا 98 درصد موفقیت دارند. با مراقبت مناسب، این روش خارق العاده می تواند مادام العمر دوام بیاورد.

دندانپزشکی ولنجک